Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, na to že o sobě tvrdíte že jste učitel, jste dokázal napsat pěknou pitomost. Mezi těmi, co spáchali sebevraždu je těch naprosto zdravých menšina. Většinově se jedná o lidi s nějakou formou psychické poruchy a tyto nemoci bývají mnohdy daleko horší, nežli je například rakovina. Bohužel jste se právě zařadil mezi ty, kteří podceňují choroby duše.

O infantilním srovnávání úmrtí na covid s jinými nemocemi se raději rozepisovat nebudu

1 1
možnosti

R^R^R^

Souhlas! Miluj svůj život a žij ho naplno! Se všemi starostmi a radostmi! A zejména s životadárnou erotikou a sexem! A všechny choroby se ti budou vyhýbat! Konečně rozumný přístup! Jen ten závěr je na mne příliš optimistický. Ale díky za něj!

:-)

1 0
možnosti
Foto

A kde máte ta fakta?

To je pak těžké, když lidé zaměňují vlastní dojmy za fakta.....Rv

1 1
možnosti
Foto

Jaká fakta hledáte ???

1 1
možnosti
Foto

Pokud velmi intensivně testujeme , je logické , že nacházíme více pozitivních případů .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá a neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce. Pramen : profesr MUDr. Jiří Beneš

4 2
možnosti
Foto

Dávám mínus zejména za tvrzení, že počet nakažených je důsledkem testovýní. Dle některých odhadů je počet infikovaných až 10 x vyšší než počet pozitivně testovaných (včetně falešných pozitivit). LIdé chodí k testům, pouze mají-li nějaký důvod (který může být různý). JIní k nim raději nechodí, aby se nezjistilo, že mají covid, nebo jim prostě aktuálně nic nebo skoro nic není. Ovšem může být za několik dní (a nemusí).

0 3
možnosti
Foto

Koronovirové infekce se v naprosté většině odehrávají na úrovni dýchacích cest .Stejně jako mnoho jiné resoirační viry mají velmi jednoduchou strategii, Virus potřebuje napadnout nějaké vnímavé buňky, pomnožit se v nich a pak infikovaného hostitele zase opustit a napadnou dalšího. Viry, které se chovají tímto způsobem nejsou vybaveny k tomu, aby pronikaly do krevního řečiště. Není to pro ně výhodné protože pro průniku do krve zůstanou v lidském organismu uvězněni a už se nemohou šířit dál. Čili nejen pro člověka, ale i pro koronaviry je průnik do krve nešťastnou náhodou , rozhodně to pro ně není programový cíl. Pramen : profesr MUDr. Jiří Beneš

3 0
možnosti
Foto

Fakta tohle asi nejsou určitě, nebo jinými slovy - to, co se tak jeví , doposud nevíme, jak bude přepsáno...souhrn fakt nemáme dodnes stoprocentní ani po druhé světové, přeženu-li to. Fakta budou, ale za mnohem delší čas...

Ale je skutečně potřeba článků, které důrazně varují, bohuźel tohle válka v hypersenzační řeži žurnalistiky a sítí bude, jež varují před tím, že celé alarmování jako o závod totiž v důsledku mnohosti ty méně stresuodolné dostane do pozic rezignujících. aA do formy sesypaných hromad zcela neschopných a paralyzovaných hnout rukama. Jestli je tohle cíl? A jako jediné možné? Nevím...věru nevím.

...vyčítání si vin, deprese... Ne tolik až z nemoci. Ne...ale ze strachu. Z toho, čím jsem se jako Oidipus provinil, koho budu muset uvést, jak to mám vše zařídit v karanténě, kolik lidí je na mne vázaných, proč nefunguje systém a lékaři nemají dobré noty, jak to poškodí na sítích mé dítě v kolektivu, koho jsem nevědoucí poslal i s rodinou do karantény, kdo z nich nedejbůh zemře...o co přijdu a co už nezaplatím a že se bojím příštího měsíce...kde si pokazím vztah kvůli jinému názoru...a budu si připadat sám.

Neděsit. Říkat co nejvíc pravdy. Co nejvíc informací. Ale neutahovat už šrouby a nesdělovat všechno přes závit.

Já doufám hlavně v jedno. Lidi si konečně uvědomují, co je systémem mediálního prostoru, kterému tak věří. Kafka v překladu...co si pro to své pohodlné vytvoříš a je to pro tebe servis, v závěru tě sežere i s botama.

0 0
možnosti

Prostá realita zrcadlí - Situace je nepříjemná, ostudná a destruktivní. Dobré výroky toho - "Již mnoho životů zachránil" ! Všechno věděl - dovedně konal a do ničeho nemluvil ! Vládnou odborníci ! Výsledky jsou zde - Lži, evropská ostuda, debakl a obrovské škody na všem. Ekonomikou počínaje - školstvím konče. Pojem reforma, je pojmem - Všechno bude ! Jako husa se svým klasem ...

Krize a potíže jsou celospolečenské ! Pan Bureš říká, nejsou, jsou moje ! "Já jsem tvá cesta, následuj mne a jedině skrze mne ti bude lépe" ! A tak se tedy kráčí za turistickým vůdcem. Už se ozývají i hlasy - "Pozor, tady někde má být přece Macocha! Temné ozvuky to potvrzují - ANO - Cha, cha ... :-)

3 1
možnosti

Andrej Babiš usiluje být spasitelem Česka a dost možná i celého světa. Ale já mu nevěřím! :-)

1 0
možnosti

Není kontrolována kvalita testů. Všimli jste si, že horníci OKD se zázračně uzdravili? Testovala je Univerzita Palackého Olomouc a vyšlo ji 0,4% nakažených https://www.zurnal.upol.cz/nc/zprava/clanek/ustav-molekularni-a-translacni-mediciny-testuje-zamestnance-okd-poukazuje-na-funkcnost-chytre-karan-1/. Zázračně se pak uzdravil celý region.

Dobře odebraný a provedený PCR test laboratorn metodou má téměř nulovou falešnou pozitivitu. Naproti tomu komerční kity můžou mít z různých důvodů až 10% falešnou pozitivitu. To můžeme rovnou točit na kole štěstí.

Němci mají ke každému pozitivnímu testu okamžitě povinný retest. A ejhle - mají 0,48% pozitivnch testů. Ono totiž vezmeme-li falešnou pozitivititu například 7%, tak 0,07x0,07=0,0049. No, řekněme, že někteří nakažení přece jen jsou, odhad Harvard Medical School je 5%, takže řekněme, že skutečně nakažených 0,25% . Což tak nějak odpovídá i tomu, co člověk vidí nebo slyší kolem sebe.

2 1
možnosti
Foto

Ten systém je pořád stejný a počet případů raketové roste a ten nárůst je podstatný. To jestli je 3000 pozitivně testovaných nebo 2700 zas tak velký rozdíl není.

1 2
možnosti
Foto

Naprostý blábol. To nejsou fakta o koronavirus, ale snůška vašich dojmů.

Ve svém uvažování máte 2 zásadní chyby.

1/ u koronavirus nejde jen o úmrtí, ale i trvalé následky a to mladých a zdravých

Ten virus totiž u mnoha lidí poškozuje plíce a jiné orgány.

2/ zapominate že počet úmrtí s Covidem byl za stavu kdy na jaře byly celkem přísné restriktivní opatření a byly násobně nižší počty nakažených. Například za celý březen tolik co za rekordní záříjový den. Tedy se dá očekávat, že s exponenciální růstem počtu testů dojde i ke dramatickému nárůstu počtu mrtvých.

A dna ještě dodám, že bagatelizovat počet mrtvých tím,že se jedná zejména o starší a jinak nemocné je prostě zhovadilost.

PS. Nacisti zavřeli školy protože se báli studentů. Teď se bojí o studenty a navíc je zcela neuzavřeli jen změnili způsob výuky z kontaktní na distanční.

2 6
možnosti

Trvalé následky - z jaké studie čerpáte? Zatím jich jsou stovky.

3 2
možnosti
Foto

Covid rozhodně není dar, ale taky není koncem světa. Vaše zamyšlení je rozhodně zajímavé a revize všeobecně zpitomělého přístupu k životu určitě může přinést i užitečné změny. Zjistili jsme, že neporoučíme větru a dešti tak, jak jsme si mysleli a místo snahy ochránit klid a smysl svých životů hledáme viníky a nacházíme je všude okolo nás. Stáváme se tak všichni nepřáteli v nesmyslné, neexistující vztahové válce.

Šiřte, prosím, dál, že válka není. A že život je takový, jaký ho uděláme svým vztahem k sobě a okolí. Jestli chceme mít odvážné děti, které pokračují životem a znají v něm svůj smysl, neměli bychom se sami chovat jako troubové. Díky.

5 1
možnosti
Foto

Asi tak, paní Majová. Coronavirus tady bohužel je, zbytečně nepanikařme, ale ani dnešní situaci nebagatelizujme. Toho utrpení - fyzického i psychického je na světě i tak dost, proč pasivně přijímat další? Proč se proti covidu-19 nebránit - aspoň tolikk, kolik je v našich silách? (Opatrnost je matka moudrosti). Buďme trpěliví a zodpovědní - každý tam kde jsme - a dělejme to, co je v našich silách. Na jaře jsme to zvládli, byli jsme disciplinovaní a zodpovědní, kdekdo nám záviděl. Buďme trpěliví, všechno zlé jedno skončí. Věčné remcání, svádění viny na druhé - a "knížecí rady" nám nic nepomohou. Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Majitel malé ekofarmy, učitel, občan, také poutník životem, který si uvědomuje, že není podstatné co máme, ale co dobrého pro sebe a pro druhé uděláme. Přičemž dobro pro mě není tak relativní, jak se může v našem světě někdy zdát - kdy všichni děláme věci jen s dobrými záměry - a přitom ti druzí to tak často nevidí. Studoval jsem na VPA KG, FTVS UK, FF UK, TU Liberec, byl jsem Živnostníkem roku, Makro dobrým podnikatelem, získal ocenění od Business Leaders Forum, ale také jsem byl bezdomovcem, člověkem označeným za domácího násilníka. Těžko mě někdo označí za člověka nudy, člověka bez tváře a páteře. Prostě se s těmi nejlepšími záměry snažím konat pro sobe i druhé věci dobré, nerelativní: šířit vědomí a svědomí. Meditací, psaním, konáním. 

Více informací na webu ekosad.cz

Seznam rubrik